“Mestilah nak yang cantik, paling penting pandai masak”- Cerita Jodoh Wak Doyok.

Usianya sudah mencecah 40 tahun, pasti ramai tertanya-tanya bilakah ikon fashion terkenal, Wak Doyok bakal menamatkan zaman bujangnya. Bagaimanapun, Wak Doyok memberitahu dia tidak mahu terburu-buru untuk mendirikan rumah tangga.

Menurut Wak Doyok, dia kini sedang mencari pasangan hidup dan mengakui ramai wanita mat salih cuba mendekatinya. Namun, Wak berkata ibunya lebih sukakan wanita Melayu.

“Buat masa sekarang saya belum ada calon lagi dan mahu fokus pada perniagaan terlebih dahulu. Tak nak terburu-buru untuk kahwin.

 

“Ramai juga wanita mat salih cuba mendekati saya tapi kita ada batasan. Ibu saya lebih suka wanita Melayu, cuma mereka yang tak minat saya. Saya tak mencari tapi kalau jumpa yang okay jalan saja. Ibu pun ada tolong carikan juga,” katanya kepada mStar Online.

Berkongsikan ciri wanita idamannya, Wak Doyok memberitahu selain memiliki rupa paras yang cantik dia mahu bakal isterinya seorang wanita yang tahu memasak kerana dia tidak suka makan diluar.

“Mestilah kita nak yang cantik tetapi yang paling penting dia boleh masak sebab saya tak suka makan di luar.

“Selain itu, dia kena jaga dan terima saya seadanya, itu pun sudah mencukupi. Kalau boleh saya tak nak isteri yang aktif di laman sosial,” katanya.

sumber : rotikaya

Be the first to comment on "“Mestilah nak yang cantik, paling penting pandai masak”- Cerita Jodoh Wak Doyok."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*